top of page

Enkele praktijkvoorbeelden

- Marie heeft heel wat problemen met het plannen en organiseren van (schoolse) taken en activiteiten.

Omdat ze niet weet hoe ze hieraan moet beginnen ervaart ze zoveel stress dat het haar soms allemaal teveel wordt. Haar auticoach helpt haar prioriteiten te stellen, schema’s op te stellen, werkplannen te maken, enz.

 

- Karen heeft het moeilijk met praatjes ‘over koetjes en kalfjes’. Ze ziet het nut er niet van in en daarom doet ze dit liever niet. Op haar stageplaats komt Karen asociaal over. Tijdens de auticoaching leren we samen een manier van alledaags communiceren te ontwikkelen waar Karen zich wel goed bij voelt.

 

- Mama geeft Tom elke avond de boodschap om in bad te gaan. Tom gaat telkens naar de badkamer, maar heeft er geen idee van wat hij hier moet doen. ‘In bad gaan’ is een ruim begrip dat vele tussenstappen vraagt. De auticoach bekijkt met Tom wat 'in bad gaan' precies betekent. Er wordt besproken welke tussenstappen handig zouden zijn, en hoe dit voor Tom het beste zou lukken. De auticoach maakt hier nadien een duidelijk stappenplan van.

 

- Griet wordt door haar klasgenoten vaak verkeerd begrepen. Ze vinden dat Griet vreemd reageert. Griet raakt meer en meer geïsoleerd in de klas. Samen met de auticoach wordt er een plan opgesteld om de klasgenoten in te lichten over haar ASS. De auticoach neemt contact op met de school en begeleidt Griet tijdens deze grote stap.

 

- Elias kreeg net de diagnose ASS. Samen met zijn auticoach leert Elias wat autisme is en onderzoekt hij wat autisme bij hem nu juist betekent.

 

- Mark worstelt met ASS en een burn-out. Hij weet niet hoe hij dit moet aanpakken en laat zich coachen. Samen met zijn auticoach gaat Mark op zoek naar waar zijn gevoel vandaan komt en hoe hij hiermee kan omgaan.

Dit proces wordt gelopen met veel aandacht voor Marks autisme en hoe dit zijn functioneren beïnvloedt.

- ...

 

bottom of page